Diferenta dintre epilarea cu laser si IPL/SPL

ACNEEA ROSACEE SI TRATAMENTUL ORGANIC MINUNE CU PEVONIA BOTANICA
mai 15, 2018
Beneficiile oxigenului hiperbaric
iunie 5, 2018
Show all

Diferenta dintre epilarea cu laser si IPL/SPL

Exista mai multe modalitati de a elimina parul nedorit de pe corpul nostru. De departe optiunile cele mai convenabile si accesibile sunt rasul si epilarea, metode care au insa un mare dezavantaj : efect de scurta si foarte scurta durata. Gratie secolului in care traim, metodele de indepartare a parului nedorit sunt acum multiple, dar trebuie sa tinem seama de faptul ca acestea difera prin eficienta, metoda si nu in ultimul rand, prin costuri. Pentru a te convinge, iti prezentam avantajele epilarii definitive cu ajutorul laserului, facand o paralela intre aceasta si epilarea cu lumina pulsata IPL/SPL.

Epilarea definitiva cu ajutorul laserului este echivalenta cu:

  • Costuri reduse – odata ce ai luat aceasta hotarare, vei realiza ca nu va mai trebui sa cheltui alti bani pe tot felul de tratamente scumpe care sa aiba acelasi rezultat, dar scurte ca si durata;
  • Economie de timp – vei putea face altceva in timpul pe care-l alocai deobicei epilarii cu ceara, creme sau alte metode, de pe vremea bunicii. Se poate face in orice anotimp, nerestrictionand sedintele in functie de sezon asa cum o face epilarea cu IPL/SPL;
  • Precizie – Indepartarea cu laser a parului nedorit, vizeaza in mod specific firele de par chiar la baza foliculului;
  • Siguranta – nu exista efecte secundare decat minore, care dispar in doar cateva zile;
  • Rapiditate – tratamentul este rapid, functie de suprafata zonei tratate;
  • Eficienta – rezultatele sunt vizibile imediat, putandu-se trata orice zona a corpului. Inca de la prima sedinta se obtine o eliminare a firelor de par de peste 60%;

Foarte important este faptul ca aceasta metoda are randament maxim si in cazul pielii bronzate sau mai inchise la culoare. Tratament cu minim discomfort, necesita mai putine sedinte decat in cazul epilarii cu IPL/SPl, care este dureroasa, facand-o inadmisibila persoanelor cu toleranta scazuta la durere. Un alt efect secundar al epilarii definitive cu IPL/SPL, include hiper-pigmentarea pielii, prezenta la persoanelor cu tenul mai inchis.

In timp ce epilarea cu Ipl/SPl doar subtiaza firul de par deoarece lumina pulsata nu este constanta, epilarea cu laser il distruge, eliminandu-l definitiv.

Epilarea cu laser permite expunerea la soare dupa doar 5 zile de la efectuarea tratamentului. Prin metoda cu IPL/SPL, nu este nepermis contactul cu soarele cel putin 3 saptamani.

Tratamentul cu SPl, indeparteaza aproximativ 20% din parul corporal intr-o sesiune, motiv pentru care sunt necesare mai multe sedinte decat in cazul epilarii cu laser.

Asadar, epilarea cu ajutorul laserului este preferata de catre femeile care nu fac fata durerii si efectelor secundare ce pot aparea in cazul altor tratamente conventionale. Este totusi recomandat ca inainte de orice epilare sa consultam un medic specializat pentru o evaluare, prin care se poate stabili exact ce tip de epilare ni se potriveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button